10 kg aangekomen!!!

Geschreven op woensdag 4 januari 2017

Het klinkt misschien gek, maar ook ik als diëtist moet op mijn gewicht letten. Naast dat ik dat heel mijn leven al heb gedaan, ben ik daar nog altijd elke dag mee bezig. Heel lang heb ik een constant gewicht gehouden van 65 kg. Helaas is dit in de loop der jaren met 10 kg verhoogd. Schokkend hè! Dus er moet iets gebeuren. Aan het sporten ligt het niet, dat doe ik 4 keer per week. Maarja, ik blijf een Bourgondiër… ik hou van eten en dat is soms funest. Daarnaast zit ik MINIMAAL 8 uur per dag op mijn billen.

1 dag niet bewogen, is 1 dag niet geleefd. Onrustig en chagrijnig dat ik dan ben… Kom dan maar niet in mijn buurt! Het liefst adem ik elke dag wat frisse buitenlucht in, heerlijk! Tevens werken handbal en mountainbiken voor mij ontspannend. En om de zittende werkdag te doorbreken probeer ik regelmatig drinken te halen, naar een collega te lopen i.p.v. bellen/mailen, in de lunchpauze een blokje om te wandelen en regelmatig naar de wc te gaan (alleen moet dit niet te opvallend worden, haha).

Om mezelf te motiveren om wat kilo’s kwijt de raken, heb ik iets bedacht. Twee potten en wat stenen uit de schuur gehaald en schoongemaakt voor gebruik. Nu zul je vast denken, ‘wat moet je daar nou mee?’. Ik zal het jullie uitleggen. Op het ene potje heb ik ‘kilo’s te gaan…’ geschreven en op het andere potje ‘…kilo’s afgevallen’. Elke steen staat voor 0,5 kg. Indien ik bijvoorbeeld 1 kg afvallen ben, gaan er 2 stenen naar het potje ‘…kilo’s afgevallen’. Ik begin met 20 stenen in het potje ‘kilo’s te gaan…’. Ben benieuwd of het voor mij gaat werken!

Naast 30 minuten gewandeld te hebben vandaag, heb ik mijn hoelahoep ook weer eens onder mijn bed vandaan getoverd. 10 minuutjes staan draaien.

Groetjesss

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *