Doe mij maar de helft

Geschreven op zaterdag 11 en zondag 12 maart 2017

Ik ben als een kind zo blij dat ik weer buiten mag spelen. Wat een heerlijk weer 🙂 Ik heb de tuin lente-proof gemaakt, heb al een paar uurtjes in het zonnetje gezeten en lekker relaxt in de hottub gelegen. Als ik druk bezig ben buiten, denk ik niet aan eten (dat is echt een uitzondering bij mij hoor…). Natuurlijk heb ik ‘s avonds wel genoten van een bakje chips/popcorn en een stukje appeltaart, maar in kleine hoeveelheden. Daar kan ik net zoveel van genieten! Ook een half bakje chips/popcorn is voldoende en een klein stukje taart is net zo lekker als een hele punt.

Tips van de dag: HALVEREN. In Amerika VERMENIGVULDIGEN ze alles… De porties worden als maar groter en groter. Het kleinste portie in Amerika is bij wijze van spreken het grootste portie in Nederlands en dan nog niet over “Super Size” gesproken! Ja, de mensen daar zijn SUPER SIZE!! Zo ver laten we het toch niet komen?!!

Stel je wil al die extraatjes minderen, maar niet streng op dieet… Ik weet hoe lekker ongezonde tussendoortjes kunnen zijn en hoe moeilijk het is om weer een traktatie van collega’s, vrienden of familie af te slaan. Neem dan gewoon de helft! Gegarandeerd dat je afvalt als je overal de helft van pakt, waar je normaal gesproken het volle pond van nuttigde!!! Je kan gezellig meedoen, maar wel met mate. Jij blij, je collega blij, iedereen blij 😀 (die heerlijke vers gebakken appelflap van 300 kcal heb je dan mooi afgedingd naar 150 kcal 😉 )

Weer een probleem de wereld uit geholpen… HALVEREN DUS!!! Briljant toch?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *