Couscoussalade met feta en cranberry’s

Geschreven op dinsdag 4 en woensdag 5 april 2017

Brood vind ik echt heerlijk voor de lunch, maar soms ben ik het even beu en wil ik wat anders. Een soepje of een lekker frisse salade. Ik had nog couscous in de kast staan, wat feta in de koelkast liggen en cranberry die al een tijdje open lagen. Dat klinkt als een perfecte combinatie. Snel, lekker en een keer wat variatie. Hier het recept (ook perfect voor vegetariërs).

Ingrediënten:

  • 70 g ongekookte couscous
  • 1 gele paprika
  • 1/4 komkommer
  • 1 lente-uitje
  • 50 g (light) feta
  • 30 g cranberry’s

Bereiding:

  • Breng water aan de kook en giet het over de couscous, laat ongeveer 5 minuten staan.
  • Was ondertussen de groente en snij in stukjes. Verkruimel de feta.
  • Roer de couscous los en laat afkoelen.
  • Meng alles door elkaar en bestrooi met de cranberry’s.

Tip: heb je liever wat meer smaak aan de couscous, laat het dan wellen in bouillon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *