Andijviesalade

Salade alla di mama! De beste recepten heb ik van thuis overgenomen. Deze andijviesalade is kleurrijk en kun je zowel met als zonder vlees eten. De kidneybonen en fetakaas vangen het vlees op. Het originele recept vind je hieronder. Wil je een gezondere versie, vervang dan de spekjes voor hamblokjes en de fetakaas voor cottage cheese.

Ingrediënten voor 3-4 personen:

  • 200 gram spekjes
  • 200 gram andijvie
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik maïs
  • 200 gram cherrytomaten
  • 150 gram fetakaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel mosterd
  • (eventueel croutons)

Bereiding:

  • Bak de spekjes in een pan en laat afkoelen.
  • Doe de andijvie in een schaal en de kidneybonen en maïs in een vergiet.
  • Was de kidneybonen en maïs schoon en verspreid over de andijvie.
  • Snijd de cherrytomaatjes door de midden en leg bovenop de salade.
  • Versnipper de fetakaas en bestrooi over de cherrytomaatjes.
  • Maak een dressing van olijfolie, azijn, knoflook en mosterd.
  • Giet de dressing over de salade en gooi er eventueel croutons overheen.

Voedingswaarde 1 portie:

531 kcal / 26 g koolhydraten / 30 g eiwitten / 31 g vetten

Elke van der Velden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *