Andijviesalade

Geschreven op woensdag 25 januari 2017

De lekkerste recepten van hotel mama heb ik mee naar Dongen verhuisd. Andijviesalade is een van mijn favoriete maaltijdsalades en die deel ik vandaag met jullie.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 g magere spekreepjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 200 gram andijvie
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1 blikje maïs
  • 200 g cherrytomaatjes
  • Feta (light)
  • Croutons

Bereiding

  • Bak de spekreepjes in een droge koekenpan.
  • Maak een dressing door de olijfolie, azijn en mosterd te mengen.
  • Doe de andijvie in een saladeschaal.
  • Laat de kidneybonen en het maïs uitlekken, spoel af en leg op de andijvie.
  • Snij de cherrytomaatjes in de lengte door en verdeel over de salade.
  • Serveer met feta en croutons na eigen smaak.

De spekreepjes, feta en croutons zijn de minder gezonde producten in deze salade. Maar in principe is dit te vergelijken met een stuk vetter vlees bij een maaltijd van aardappelen, groenten en vlees. Je kan er altijd voor kiezen om het te vervangen voor gezondere producten. Bijvoorbeeld hamblokjes i.p.v. spekreepjes, cottage cheese i.p.v. feta en zaden/pitten/noten i.p.v. croutons…

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *