Appeltje voor de eeuwige jeugd!

Geschreven op woensdag 17 en donderdag 18 mei 2017

Spreekt dat je wel aan? Dat is natuurlijk grote onzin! Een mythe!!! Vroeger zagen ze de appel als een symbool van liefde, erotiek, kennis, macht en eeuwige jeugd… Wat waren ze vroeger toch goed gelovig zeg! De appel is een schijnvrucht. Wij denken dat we de vrucht eten, maar het klokhuis is eigenlijk de vrucht. Wat wij eten is in feite de bloembodem…

Ik ben een enorme appeltjes fan en begin er bijna elke dag mee bij mijn ontbijt. Misschien geloof ik dan toch in de eeuwige jeugd, haha! Ik vind het toch niet zo’n hele gekke gedachten… In appels zitten natuurlijk wel antioxidanten, net als in al het fruit! Antioxidanten gaan het verouderingsproces tegen… Misschien kunnen we dan toch die liter-potten anti-rimpelcrème laten staan en beter kilo-zakken appels inslaan 😉 Laat wel de schil van de appel er omheen zitten, daar zitten namelijk net zoveel antioxidanten in als in de rest van de appel! WOOW, daar stond ik zelf ook even van te kijken!!!

De appel past in een gezonde leefstijl, die je fit, gezond en jong houdt. Het bevat ongeveer tussen de 60 en 70 kcal en kan goed gebruikt worden als tussendoortje (lekker appeltje voor de dorst)! Daarnaast bevat het veel voedingsvezels en kalium. Kalium heeft een gunstig effect op de bloeddruk, het werkt het bloeddrukverhogend effect van natrium tegen.

Snoep verstandig, eet een appel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *