Avocado-hummus

Geschreven op zondag 18 en maandag 19 juni 2017

Af en toe ben ik mijn broodbeleg echt beu! Vooral nu ik zuivelvrij eet, valt kaas bijvoorbeeld al weg. Opzoek gegaan naar alternatieven. Normaal gesproken ben ik niet zo van de hummus, maar ik heb echt een heerlijke variant gevonden. Hummus met zongedroogde tomaten en basilicum. Lekker fris en een keer wat anders. Toen bedacht ik, dat moet niet zo moeilijk zijn om zelf te maken. Toevallig nog een avocado in huis, dus kon een andere smaak proberen. De avocado-hummus, zo heb ik hem gemaakt:

Ingrediënten:

  • 1 avocado
  • 1 blik kikkererwten (240 g)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel sesampasta (tahin)
  • Sap van een halve citroen
  • Komijnpoeder
  • Peper en zout
  • Olie

Bereiding

  • Snij de avocado doormidden en lepel hem uit.
  • Doe het vruchtvlees in een kom en gooi de andere ingrediënten erbij.
  • Maak er met de mixer of keukenmachine een gladde massa van.
  • Voeg olie toe voor de juiste structuur.

P.s. ook lekker als dip voor rauwe worteltjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *