Avocado = VET gezond!

Geschreven op maandag 27 maart 2017

Dat klinkt tegenstrijdig hè! Ik zal het jullie uitleggen, maar eerst deel ik graag nog wat feitjes met jullie. De avocado is eigenlijk de naam van de boom, avocaatpeer is de naam van de vrucht. Misschien ook leuk om te weten, echt een toevoeging voor dit stuk! De naam avocado komt oorspronkelijk van het Nahuati (taal die door de Nahua, oorspronkelijke bewoners van het huidige Mexico, gesproken wordt) woord ahuacatl, dat ook “teelbal” betekent… vraag me niet waarom!!!

Duss…

Waarom is de avocado VET gezond?! Hoe zit dat nu precies? Een avocado bestaat uit vele vitamines en mineralen die het lichaam nodig heeft. Daarnaast zijn er voedingsvezels aanwezig die zorgen voor een lang aangenaam voldaan gevoel. Maar het bevat ook veel vetten, met name de onverzadigde vetzuren (omega 3-vetzuren). Dit zijn gezonde vetten die het goede cholesterol verhoogt en het slechte cholesterol verlaagt (jaja, er bestaat ook goed cholesterol). Tevens bestaat de avocado uit essentiële aminozuren, waardoor je lichaam eiwitten kan vormen. Eiwitten zijn bijvoorbeeld gunstig voor je spieropbouw, het herstel van weefsels, je botten/tanden en het transport van stoffen in je bloed en in de cel. Door de hoeveelheid eiwitten in avocado is het een goed product voor vegetariërs, omdat ze de eiwitten uit vlees missen. Wel blijft vet calorierijk en is het belangrijk om te letten op de hoeveelheid die je nuttigt. Avocado past perfect in een gezond voedingspatroon, maar neem het met mate.

Ik kwam een heerlijk recept tegen met een avocado, vandaar dat ik deze uitleg aan jullie wil geven. Morgen komt het recept online. Ik kan je vertellen, dat wil je niet missen! Tot morgen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *