Gevulde avocado met zalmsnippers, rode ui en bieslook

Geschreven op vrijdag 23 en zaterdag 24 juni 2017

Het voorgerecht moest ik verzinnen, het hoofdgerecht zou mama klaarmaken en mijn broer het nagerecht. Owja, mijn vader ruimt altijd af en zorgt voor drinken! Een familieprojectje kun je wel zeggen. Wij bourgondiërs houden van eten en gezelligheid. Oma kwam eten, dus dan pakken we groot uit. Het was nog een cadeautje voor haar 89ste verjaardag en dat moet natuurlijk gevierd worden!!! Ik wilde graag iets lekkers, gezonds en speciaals op tafel zetten. Uiteindelijk is het een gevulde avocado met zalmsnippers, ui en bieslook geworden. Bommetje voedingsstoffen en gezonde vetten voor oma! Bekijk snel het recept:

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 3 avocado’s
  • 200 gram gerookte zalm
  • 6 surimi-sticks
  • 1 rode ui
  • 1-2 eetlepel mayonaise
  • sap van 1 citroen
  • Bieslook
  • Peper en zout

Bereiding:

  • Snij de avocado’s door de midden en haal de pit eruit.
  • Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en snij in blokjes. Bewaar de halve schil.
  • Snij ook de surimi in stukjes en de gerookte zalm in snippers. Pel de rode ui en snij in dunne stukjes.
  • Meng alles door elkaar in een bak en voeg de mayonaise en citroensap toe.
  • Breng op smaak met bieslook, peper en zout.
  • Schep het mengsel in de halve schil en serveer.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *