Bananenmuffins

Zo DROOG dat ik er bijna in stikte… Ik hou van gezond eten, maar ik geloof niet meer dat je cake/muffins lekker en verantwoord kunt maken. Daar hoort gewoon veel VET EN SUIKER in! Bananenmuffin/-brood klinkt en ruikt goed… maar het valt altijd tegen. ZOOO ONTZETTEND SAAI!!! Dan kies ik liever 1x in de zoveel tijd voor een echte goede DIKKE plak cake of muffin. Wil je het toch zelf eens proberen? Check hieronder het recept. Heb je toevallig wel een lekkere variant gevonden, dan hoor ik het graag.

Ingrediënten voor 6 muffins:

  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 100 g volkorenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel olie

Bereiding:

  • Snijd 6 plakjes banaan en houd apart.
  • Prak de rest van de bananen met een vork fijn in een bakje.
  • Meng met de eieren, het volkorenmeel, bakpoeder en kaneel.
  • Vet een muffinvorm in met olie en giet het beslag erin.
  • Leg op elk vormpje een plakje banaan voor de versiering.
  • Bak 20-25 minuten in een voorverwarmde op 180 graden.

Voedingswaarde voor 1 muffin:

135 kcal / 20 g koolhydraten / 4,7 g eiwitten / 3,7 g vet

Elke van der Velden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *