CalorieBOM!!!

Geschreven op vrijdag 20 januari 2017

350 g boter, 500 g rietsuiker, 280 g pure chocolade, enz. Oeeh heftig!!! Ja deze karamel-chocoladebrownies met hazelnoten zijn echt mijn guilty pleasure. Ik ben geen gebaksmens, maar na 1 hap van deze brownie was ik verkocht. Een calorieBOM van hier tot aan Tokio, maar… sindsdien maak ik dit recept bijna altijd met speciale gelegenheden… En dat weten vrienden en familie maar al te goed. Echt hemels gewoon!!! Een calorieBOM van hier tot aan Tokio, maar… hier heb ik de calorieën nou echt voor over. Dat is de afweging die ik vaak maak. Is dit het waard? Zo niet, doe het niet, zonde van de calorieën (kan ik heeeel veel anders voor eten). Zo ja, geniet er dan met volle teugen van. Ben je nieuwsgierig naar het recept?? Kijk dan op 24kitchen.nl (niet te veel van eten hoor!).

Owja ken je die hype waar suikers vervangen worden door natuurlijke alternatieven. Taart zonder toegevoegde suikers, op natuurlijke basis, super gezond, enzovoorts. Qua calorieen maakt dat dus helemaal niet uit. Suiker in honing, agavesiroop, kokosbloesemsuiker, fruitsuiker is allemaal gewoon suiker. 1 gram suiker is 4 kcal, geen discussie over mogelijk. En een teveel wordt omgezet in vet. Wel kan het zo zijn dat er vitamines en mineralen aanwezig zijn in natuulijke producten. Kristalsuiker bijvoorbeeld is geraffineerd, waar alle vitamines en mineralen door een zuiveringsproces verloren zijn gegaan.

Trap er niet in!!! Cake, gebak, taart zijn geen gezonde producten, ook niet als het op natuurlijke wijzen is bereidt. Neem het bij uitzonderingen en hou het bij 1 stukje. Het tweede stukje is niet lekkerder en je geniet er veel minder van dan de eerste hap.

Leer genieten met kleine hapjes!

2 thoughts on “CalorieBOM!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *