“Eet meer chocolade om sneller af te vallen!!!”

Geschreven op dinsdag 15 en woensdag 16 augustus 2017

Dat klinkt interessant hé! Jullie hebben vast weleens gehoord dat pure chocolade gezond is. Je wordt er gelukkig van doordat je een gelukshormoon aanmaakt, het bevat vitamines en mineralen en antioxidanten. Dat is niet niks. En ik kan jullie avond nog mooier maken dan die als is. Uit onderzoek is gebleken dat pure chocolade tijdens je dieet tot meer gewichtsverlies leidt. WAUW, mijn droom komt uit!!! Geweldig nieuws toch? Chocolade, afvallen en wetenschappelijk onderbouwd. Drie magische woorden. Op dit moment loopt het water je in de mond, heb je zeer geboeid dit stukje gelezen en ben je al aan het bedenken of je chocolade in de kast hebt liggen… Stop maar met kwijlen. Ik help je uit de droom.

Dit verhaal is natuurlijk uit mijn grote duim gezogen. Je had misschien je twijfels er al bij, maar stiekem wilde je er toch in geloven. Onbeperkt chocolade eten en sneller afvallen, dat zou toch een geweldige uitvinding zijn (als ik voor mezelf mag spreken). Maar trap niet in alle verhalen die over internet gaan. Tip van de dag: GEBRUIK JE GEZONDE VERSTAND. Eigenlijk heel simpel!

Een paar jaar terug is er een schrijver geweest die met hetzelfde verhaal de alertheid van de wetenschapsjournalisten wilde testen. Dat was dus niet best. “Wetenschappelijk” wordt te snel gebruikt. Hoe betrouwbaar is het onderzoek? Welk level of evidence heeft het?? Hoeveel mensen hebben aan het onderzoek deel genomen?? Noem het maar op! Hiermee wil ik aangeven dat we niet alles meteen moeten geloven, maar er zelf eens extra over na moeten denken… Chocolade bestaat voor het grootste deel uit vet en suiker! Hoe kunnen we daar van afvallen???

Conclusie: gebruik je GEZONDE VERSTAND! Zijn bijvoorbeeld de verhalen over brood, melk, light producten enzovoorts wel voldoende onderbouwd?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *