Dit heb ik gegeten…

Geschreven zondag 15 januari 2017

Vandaag druk bezig geweest met bloggen en het stoken van onze hottub. Daarnaast heb ik natuurlijk ook tijd genomen om lekker te eten. Wat eet ik eigenlijk op een dag? Weet jij dat precies van jezelf?? Tip, schrijf het een keer op. Zo krijg je inzicht in wat en hoeveel je op een dag eet. Misschien valt het mee, maar ik schrik meestal van het feit dat ik onbewust veel in mijn mond stop. Koekje bij de thee, snoepen tijdens het koken, plakjes kaas als ik mijn brood aan het smeren ben, allemaal extraatjes zonder je het zelf eigenlijk door hebt. Vandaag ben ik bewust bezig geweest met wat ik in mijn mond heb gestoken. Ik eet niet elke dag hetzelfde, maar zo krijgen jullie een idee. Dit heb ik gegeten:

  • Ontbijt: 450 g optimel Griekse stijl, omdat het weekend is. Normaal gesproken eet ik gewoon magere kwark of yoghurt met wat vers fruit.
  • Tussendoortje: 1 banaan. Lekker voor de zoete trek, bevat vitamines en mineralen en geeft een verzadigend gevoel door de aanwezige voedingsvezels. Tevens zijn die voedingsvezels goed voor de stoelgang, dat is dan weer mooi meegenomen. Vroeger zeiden ze dat de banaan juist een stoppend effect had, dat is dus een fabel!
  • Lunch: 200 ml rode bietensoep met een scheutje light room (voor een nog gezondere versie kun je ook gewoon magere melk gebruiken). Daarnaast 2 crackers met halvarine, 48+ kaas (ja de volle variant. Als ik een keer kaas eet doe ik het goed) en komkommerschijfjes. Doordeweek neem ik gewoon 3 boterhammen mee naar werk met kipfilet/ham/kaas noem het maar op. Ik blijf brood het lekkerst vinden als lunch.
  • Tussendoortje: Mineola, je weet wel, zo’n kruising tussen een grapefruit en mandarijn.
  • Avondeten: Lasagne met courgette (meeste lasagnebladen vervangen door courgette).
  • Tussendoortje: 250 g magere yoghurt

En de hele dag door drink ik veel groene thee, water en af en toe cola zero…
Wat heb jij gegeten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *