Dit kan niet in de soep lopen!

Geschreven op zaterdag 14 januari

Vandaag heb ik rode bietensoep gemaakt. Rode bieten zijn nou niet echt mijn favoriete groenten, maar door een soep is het echt verrassend lekker. Variatie in je voeding is belangrijk, zodat je alle belangrijke voedingstoffen (vitamines, mineralen) binnen krijgt die je lichaam nodig heeft. Als ik bepaalde groenten niet zo lekker vind, verwerk ik het in een gerecht. Witlof bijvoorbeeld is niet zo mijn ding, maar in een witloflasagne (lasagnebladen vervangen door witlof) is het prima te doen.

Sinds ik samenwoon heb ik verse soep maken ontdekt. Super makkelijk, gezond en altijd een voorraadje. Als basis doe ik een beetje olie in de pan, pers ik een teentje knoflook uit en fruit ik wat uien. Bouillon erbij en de groenten toevoegen waar je zin in hebt. Hou je van een dikkere maaltijdsoep, doe er dan een aardappel of boterham bij. Heb je een courgette die je kan gebruiken??? Die zorgt ook voor een goede binding. Even laten koken tot alles gaar is, pureren en op smaak brengen naar eigen wens. Eventueel wat (light) room toevoegen (maar vaak is dat niet eens nodig). Ham-/kipreepjes geven je soep iets meer flair en met bieslook of peterselie kun je het mooi decoreren.

Vaak maak ik meteen een grote pan en vries ik de helft in. Eet ik dan onverwachts alleen of heb ik zin in een soepje als lunch, dan pak ik een bakje uit de vriezer. Je hoeft hier geen keukenprins(es) voor te zijn, want dit kan iedereen! Je kan weinig fout doen aan soep…

Tip: courgette en broccoli is een lekkere combinatie voor een soepje. Spinaziesoep is een echte aanrader en natuurlijk de rode bietensoep. Daarnaast zijn de bekende tomaten- en paprikasoep ook prima keuzes.

Smakelijk 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *