Één ei is geen ei

Geschreven op maandag 9 januari 2017

Het begon allemaal op een doodgewone maandag. Nee, grapje. Vandaag niks spannends meegemaakt. Gewerkt, op kantoor geproost op het nieuwe jaar en boodschappen gedaan. Het was een sombere dag. Wel even naar buiten geweest in de pauze, maar wat een depressief weer zeg. Terwijl ik dit type op mijn Ipad sta ik ondertussen al bijna 10 minuten te hoelahoepen 🙂 Ik maak mijn leven wel uitdagend en spannend, haha!!! De tijd efficiënt benutten. Gelukkig ben ik een vrouw en kan ik 2 dingen tegelijk 😛

Zo nog even brood smeren voor de lunch van morgen en ik denk dat ik ook wat eieren ga koken. Met wat peper en zout een lekker en verantwoord tussendoortje. Vroeger was het advies om maximaal 3 eieren per week te eten, maar daar zijn ze op terug gekomen. Onderzoeken betreft voeding stopt nooit. Een paar weken terug kwam ik op Voedingnu.nl (site met vakinformatie over voeding) een artikel tegen met de volgende titel: ‘Een ei per dag verlaagt kans op beroerte’.

Al jaren wordt onderzoek gedaan naar de relatie tussen cholesterol uit eieren en de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten. Uit een studie naar ei-consumptie en het risico op het krijgen van hart- en vaatziekten of een beroerte blijkt dat het eten van eieren het risico hierop niet verhoogt. De studie is gepubliceerd in de Journal of the American College of Nutrition. 

De onderzoekers komen tot de conclusie dat er geen verhoogd risico aanwezig is voor hart- en vaatziekten op basis van dagelijkse consumptie van eieren. Daarbij geven ze aan dat de inname van maximaal één ei per dag kan worden geassocieerd met een verlaagd risico op een beroerte. Het lijkt erop dat de negatieve gevolgen van het slechte (LDL) cholesterol in eieren wordt opgeheven door de positieve gevolgen van het goede (HDL) cholesterol. Bron: http://www.voedingnu.nl/Nieuws/Een_ei_per_dag_verlaagt_kans_op_beroerte-161201144516

Vandaag is dit wat we weten, maar misschien is dat morgen weer anders indien er nieuwe wetenschappelijke inzichten zijn. Gebruik je gezonde verstand, doe waar je jezelf goed bij voelt en varieer voldoende, meer kun je niet doen…  Op dit moment sta ik al ruim 20 minuten te hoelahoepen. Nog even de andere kant op draaien en dan lekker een kop thee zetten.

Tot snel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *