Een opaatje vloog mij lachend met 30 km/h voorbij…

Geschreven op woensdag 29 maart 2017

Zoals jullie misschien al weten, ga ik tegenwoordig regelmatig op de fiets naar mijn werk. Zo doorbreek ik mijn zittende dag. Goed voor mijn conditie en humeur… Muziekje op, frisse neus halen en genieten van de natuur. Klinkt dat niet fantastisch?! Nou, ik kan jullie vertellen dat het niet altijd zo’n feest is. Mijn enthousiasme is soms ook ver te zoeken hoor! Dan moet ik me er echt toe zetten, maar je moet er iets voor over hebben. Vroeger mijn bed uit, soms wind tegen en frustraties op het fietspad. JA, over dat laatste wil ik het graag uitgebreid over hebben. Ik ga namelijk op mijn mountainbike naar werk, omdat dat gewoon iets sneller en soepeler fietst. Gemiddeld fiets ik 23 km/h, dus dat is niet overdreven snel, maar wel vergeleken met een gewone fiets. Toch word ik door vele mensen van verschillende leeftijden ingehaald. Dat moet je bij mij natuurlijk niet proberen, want dan zal ik ook eens doortrappen (haha, grapje hoor).

Wel is het behoorlijk frustrerend als je door een opaatje van in de 80 jaar met 30 km/h wordt ingehaald. Laatst leek het net of hij een wedstrijdje met mij aan het spelen was. Wie het eerst weg is bij het stoplicht… Hij vloog er lachend vandoor, maar ik gaf hem zeker niet gewonnen. Versnelling op de hoogte stand en gas erop! Haha!! Logisch dat deze mensen een elektrische fiets hebben en goed dat ze nog fietsen, maar als ze mij inhalen is dat behoorlijk confronterend hoor! Al zwoegend en nat van het zweet kom ik vooruit en dan fietst er weer iemand zonder moeite mij voorbij… Die mensen hebben groot gelijk dat ze hun motortje aanzetten, maar waarom raak ik dan soms toch zo gefrustreerd?? Ben ik jaloers? Nee, dat zeker niet (ik kan ook gewoon de auto pakken)! Vraag ik me weleens af waarom iedereen tegenwoordig trapondersteuning heeft?? Ja, dat zeker wel! Heeft dat iets met mij te maken??? Nee, absoluut niet!!!! Het gaat er toch niet om wat andere mensen doen. Ik moet op mezelf letten en doen waar ik mezelf goed bij voel. Ik weet dat ik goed bezig ben en het geen ramp is als ik ingehaald word…

Les van de dag: doe wat goed voor je is en trek je niks van andere mensen aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *