Eet veel bananen, bananen zijn gezond…

Geschreven op maandag 27 februari 2017

De maandag na carnaval. Even boodschappen gedaan en heel mijn wagentje vol gegooid met groente en fruit. Natuurlijk heb ik niet elke dag ongezond gegeten, maar wel meer gedronken dan normaal (dat is al snel, drink namelijk zelden). Ik heb het gevoel dat mijn lichaam een vitamineboost nodig heeft… Mijn lichaam snakt naar groente en fruit, haha! Beetje overdrijven mag hè (dan komt het beter over).

Nu we toch over groente en fruit spreken, wil ik het graag over bananen hebben. Ik eet bijna elke dag wel een banaan. Handig om mee te nemen, hij heeft zichzelf namelijk al verpakt, is lekker en gezond. Gezond?? Ja! Veel mensen denken dat bananen niet gezond zijn en een stoppende werking hebben. ONZIN! De aanwezige voedingsvezels zorgen juist voor een “normale”, gezonde stoelgang!

Maar van bananen word je toch dik? Dit hoor ik echt te vaak! Een banaan is gewoon fruit, dus bevatten vitamines en voedingsvezels. Het is wel zo dat een banaan meer koolhydraten bevat dan bijvoorbeeld een appel, maar word je er dan meteen dik van? Koolhydraten heb je nodig voor onder andere je hersenen en het geeft je lichaam energie! 2 stuks fruit per dag wordt aanbevolen, daar hoort een banaan ook gewoon bij. Wat neem je anders i.p.v. een banaan… een koekje?? Snappen jullie wat ik bedoel. Banaan is gewoon een natuurlijk product en nog lekker ook!!!

Ik ben blij als ik een banaan in mijn tas heb zitten als ik trek heb. Goed tussendoortje, die mij weer energie en een vol gevoel geeft!!! De natuurlijke suikers worden snel opgenomen in je bloed, waardoor je veel energie krijgt (ook handig voor/tijdens het sporten). Daarnaast zijn er ook nog de voedingsvezels die de bloedsuikerspiegel stabiel houdt en je een langere tijd een vol gevoel geven.

“Eet veel bananen, bananen zijn gezond…”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *