Gegrilde aubergine met feta en tijm

Geschreven op vrijdag 24 en zaterdag 25 februari 2017

Een keer in de zoveel tijd komt het voor dat ik een avond alleen eet. De kans om iets te maken waar mijn vriend normaal niet blij mee zou zijn. In tegenstelling tot hem, heb ik niet dagelijks vlees nodig. Een vegetarisch recept stond dan ook op de planning. Ik had nog een aubergine liggen en wat feta. Een heerlijke combinatie lijkt mij! Daarnaast hebben wij ook altijd cherrytomaatje op voorraad, dus die heb ik ook nog gebruikt. Ben je al benieuwd wat ik heb gemaakt? Hier het recept:

Ingrediƫnten:

 • 1 aubergine
 • Olie
 • Zeezout
 • Knoflookpoeder
 • Feta
 • Tijm
 • Cherrytomaatjes

Bereiding:

 • Was de aubergine, verwijder het kroontje en snij in dunne plakken.
 • Smeer de plakken aubergine in met olie aan beide kanten en bestrooi met zeezout en knoflookpoeder (je kan natuurlijk ook verse knoflook gebruiken, maar die hadden wij toevallig niet in huis).
 • Grill de aubergine in een pan, totdat de grillstrepen zichtbaar zijn.
 • Leg op een bord, verkruimel de feta erover en bestrooi met tijm.
 • Serveer eventueel met cherrytomaatjes.

Het was heerlijk!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *