Het begon allemaal met een kopje thee…

Geschreven op vrijdag 19 mei 2017

Het was vrijdagmiddag, klaar met werk en het begin van het weekend. Gezellig bij een vriendin op de thee om eens goed bij te kletsen. Van het een kwam het ander en opeens zat ik achterop een quad! Wauw, dat was gaaf!!! Ik zal even beginnen bij het begin. Toen ik aankwam, zag ik de quad in de schuur. ‘Zullen we een keer een rondje gaan rijden, zeiden we al tegen elkaar voor de grap’! Na 2 kopjes thee (koekje afgeslagen, goed bezig hè!) had mijn vriendin het geweldige idee om gewoon nu te gaan rijden. Waarom ook niet?! Ik had niet de perfecte broek aan… Een oude lage broek, die 6 jaar geleden in de mode was en waar je string makkelijk 3 meter erboven uit kan komen. Maargoed, dat hield ons niet tegen. Broek hijsen en terwijl ik mijn shirt naar beneden trok, klom ik achterop de quad. Mijn hoofd in de helm gepropt, die net groot genoeg was. Kennen jullie dat rijmpje: ik ben een dropje, mijn vader is een dropje, mijn moeder is een dropje… en als ik bij mijn vader op de motor zit, gaat hij zoooo hard (of zoiets). Zo voelde ik me haha! En we gingen er met gierende banden vandoor!

Het leek wel een sport. Ik wist niet wat ik moest verwachten hoe hard het zou gaan. Ik kneep mijn billen de eerste paar kilometers toch flink tegen elkaar. Goede training voor mijn spieren! Krampachtig zat ik achterop, toen mijn vriendin ineens riep: ‘Je moet meehangen!!!’. Ook dat nog, heftig. Van links naar rechts, scheurde we door de bochten. Ook de spieren in mijn zij dus aan het werk moeten zetten! We werden door iedereen aangekeken. Ongemakkelijk, maar stiekem voelde ik me wel een beetje stoer hoor! 2 jonge vrouwen op een quad, zie je het al voor je 😛

Het was een hele ervaring!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *