Horrormonen…

Geschreven op zaterdag 7 januari 2017

Zaterdag, uitslapen en samen ontbijten. Meestal bakken we broodjes af, omdat het weekend is! Iets specialer dan mijn yoghurt, kwark of havermout doordeweeks. Dit keer met heerlijke rosbief en verse filet americain. Na het relaxte begin van de dag moest er gepoetst worden. Minder leuk om aan te beginnen, maar lekker als het huis weer fris en schoon is. Daarnaast kun je er een soort work-out van maken. Muziek aan, hard schrobben, flink stofzuigen en met een snel tempo dweilen. Bij mij staat het zweet altijd op mijn rug.

‘s middags hadden we nog een nieuwjaarsreceptie op de planning staan, dus tussen de middag een bakje magere kwark met appel en kaneel genomen, zodat ik lekker een (of twee, of drie, of …) hapje kan pakken. Genoten, maar mezelf niet te buiten gegaan.

Helaas ging het in de avond op de bank mis. Ik ben echt een emotie-eter. Als ik niet lekker in mijn vel zit, ga ik eten. Het maakt me op dat moment helemaal niks meer uit. Zout, zoet, zuur en dan weer zout. Het is niet lekker en genieten doe ik er niet van. Zonde… Ik mag het niet zeggen, maar dit was mede mogelijk gemaakt door mijn maandelijkse ziekte! Hormonen zijn echt VERSCHRIKKELIJK! Horrormonen!!! Ik laat alles uit mijn handen vallen, ben moe, vervelend en heb ontzettend veel trek. Het leven van een vrouw gaat niet over rozen… Lekker dramatisch! Maar we gaan niet bij de pakken neer zitten. Morgen pakken we de draad gewoon weer op.

Tot morgen!

P.s. op sommige momenten zou ik even een man willen zijn. Geen hormonen die maandelijks door je lijf gieren en meer spiermassa. In verhouding hebben vrouwen meer vetmassa dan mannen, waarom??? Spieren verbruiken meer energie, dus dat de reden waarom mannen meer mogen eten. Het is toch allemaal zooo ONEERLIJK…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *