Ik heb een pompoen met schil gegeten

Geschreven op zondag 26 februari 2017

Wist jij dat je een flespompoen met schil kan bereiden? Ik heb voor het eerst in heel mijn leven pompoensoep gemaakt. Een pompoen is nogal een gedoe om schoon te maken, te schillen en te snijden. Hij is behoorlijk hard en onhandig groot. Om deze redenen heb ik nog nooit pompoensoep gemaakt… Maar voor een soep kan je dus gewoon de schil van een flespompoen laten zitten! Makkelijk, snel en lekker!!! Hier het recept:

Ingrediƫnten:

  • 1 flespompoen
  • 3 middelgrote uien
  • klein stukje prei (die had ik nog in de koelkast liggen)
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 eetlepel olie
  • 1,5 liter groentebouillon
  • Knoflookpoeder
  • Peper

Bereiding:

  • Was de pompoen goed en snij het kroontje en het kontje eraf.
  • Snij in de lengte door, haal de pitjes eruit en hak in blokjes.
  • Schil de uien en snij ze samen met de prei in stukjes.
  • Was de paprika, haal de zaadlijsten eruit en snij in reepjes.
  • Verwarm een soeppan en doe er een eetlepel olie in.
  • Gooi al de groenten in de pan en bak ongeveer 5 minuutjes.
  • Giet de groentebouillon erover en laat 15 minuten koken.
  • Pureer met een staafmixer en breng op smaak met knoflookpoeder en peper.

Tip: serveer met een lente-uitje voor een knapperige bite.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *