Ik kan er niet van af blijven…

Geschreven op woensdag 11 januari 2017

Plannen is echt mijn ding. Ik ben graag voorbereid en als ik iets in mijn kop heb moet dat ook die dag, het liefst meteen, gebeuren. Onverwachte dingen komen eigenlijk niet uit… Plannen heeft zo zijn voor- en nadelen. Voor mijn gezonde levensstijl is dat ideaal. Ik weet wanneer ik moet sporten en maak mijn lunch en tussendoortjes de avond van te voren klaar om mee te nemen naar werk. Wat ik bij me heb, eet ik op! Gelukkig weet ik dat van mezelf. Maar… wat als er een collega trakteert. Van gebak kan ik heel goed afblijven, want dat is niet zo mijn ding. Ligt er chocolade… dan is het foute boel. Ik zit met mijn bureau dicht bij de keuken, dus dat is lastig!!! Niet naar de keuken lopen is dan voor mij de enige optie. Hetzelfde thuis, ik moet geen chocolade of snoep in huis halen. Het is heel makkelijk om te zeggen: ‘blijf er gewoon van af’, maar dat komt niet in mijn woordenboek voor. Wat open is of op tafel staat moet op… Heb jij dat probleem ook??? Mijn tip: haal het niet in huis! Vaak krijg ik dan te horen, ‘ik moet toch iets in huis hebben voor mijn gezinsleden of visite?’. Koop dan iets wat jij niet lust, dan is het probleem opgelost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *