Ik wil de feiten weten!

Geschreven op dinsdag 10 januari 2017

Lezen doe ik zelden of nooit. Niet omdat ik daar geen tijd voor heb, maar ik heb er gewoon geen rust voor… Terwijl ik probeer te lezen denk ik aan tien andere dingen die ik nog moet doen, te lang stilzitten is niks voor mij. Alleen op vakantie kan ik ontspannen lezen! Toch ben ik aan een boek begonnen. Elke avond voor het slapen gaan lees ik een stukje, net als vroeger. Als ik lees is het vaak voedingsgerelateerd, want dat vind ik interessant. Het boek ’77 fabels & feiten over afvallen’ van Hans Kraak ligt nu voor me (met handtekening en persoonlijk gericht aan mij 🙂 ). Hans Kraak is hoofdredacteur van het vakblad Voeding Nu en heeft 2 boeken op zijn naam staan. Zijn eerste boek ’77 fabels en feiten over onze voeding’ heb ik ook gelezen en sindsdien ben ik fan. Overal op internet lees je verschillende meningen over voeding… Wat is waar? Wat is klinkklare onzin? En waar moeten we zoeken?? Voor mij als Diëtist al moeilijk, laat staan voor de ‘gewone’ consument! Grote verwarring!!! De boeken van Hans zijn “kraakhelder”. Ik ben het helemaal met hem eens. Hij gaat uit van de nieuwste inzichten uit de wetenschap. Echt een duidelijk verhaal!

Ik kwam hem tegen op een conferentie van werk!

Zijn eerste feit uit boek twee is het volgende: ‘Elk pondje gaat door het mondje’
Ik had ook liever gehad dat dit een fabel was, maar helaas… Alles wat je naar binnen werkt moet ergens blijven. En zoals in het boek staat beschreven word je niet zwaarder van de lucht. Simpel gezegd, calorieën die je inneemt moet je ook verbruiken. Nu kan de een misschien wat meer eten omdat zijn/haar stofwisseling sneller werkt en heeft de ander meer spiermassa. Ja! Dat geluk hebben mannen dan weer. Ze hebben in verhouding meer spiermassa dan vrouwen. Spieren verbruiken meer energie, dus die mannen mogen vaak ook meer eten. Zoo oneerlijk!!! Wij vrouwen moeten het gemiddeld met 10% meer vetmassa doen… Vind ik niet leuk! Weer een feit dat het leven van een vrouw enorm ZWAAR is!! Maar goed, ieder lichaam is anders. Uiteindelijk gaat het altijd om de balans!
Fijne avond!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *