Kaaskop

Geschreven op donderdag 9 februari 2017

Vandaag besloten dat ik morgen een dagje vrij neem. Dus voor mij is het weekend. Heerlijk! Even bijkomen, het huis schoonmaken, boodschapjes doen en wat hapjes creëren om het een beetje gezellig te maken. Ook ik zet in het weekend vaak ongezonde snacks op tafel, maar deze keer heb ik een lekker alternatief verzonnen. Ik ben gek op kaas, maar helaas is dat vaak heel vet. Onder de kazen is cottage cheese ook wel hüttenkäse het magere wonder! En nog lekker ook!! Hier mijn recept:

Ingrediënten:

  • Komkommer
  • Tomaten
  • Cottage cheese/hüttenkäse
  • Peper en zout

Bereiding:

  • Snij de komkommer in de lengte door de midden en lepel het vruchtvlees eruit.
  • Verdeel elke helft door ongeveer 2 à 3 stukken (ligt eraan hoe groot je het hapje wil maken). De stukken komkommer ga je als toastje gebruiken.
  • Snij de tomaten in kleine stukjes en meng het met de kaas na eigen hoeveelheid.
  • Breng op smaak met peper en zout en besmeer de stukken komkommer.
  • Serveer als een lekker borrel hapje.

Tip: vind je het nog een beetje flauw. Snipper dan nog een rood uitje voor door het tomaten-kaas-mengsel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *