Klaar met de weegschaal?!

Geschreven op zaterdag 1 en zondag 2 april 2017

Dit weekend heb ik weer een uitbarsting gehad. Het lijkt wel of ik mezelf dan een vrijbrief geef om alles te eten wat maar los of vast zit. Daar moet echt verandering in komen. Koelkast weer volgegooid met gezonde producten. Fruitschaal ligt vol en snoep, koek en chips uit het zicht. We pakken het meteen weer op. Een goede voorbereiding is het halve werk. Dus meteen aan de slag gegaan met food prepping (hoe ze dat tegenwoordig zeggen, klinkt interessanter dan voedingsvoorbereiding). Heerlijk springrolls voor in de lunchpauze op werk, gekookte eitje voor tussendoor en nog een gezonde snack.

Daarnaast heb ik ook de weegschaal hoog boven op een kast laten leggen. Het leverde veel te veel frustraties op en dat vind ik het niet waard (misschien is dat ook wel de reden van mijn vreetbui). Het gaat niet om dat getal op de weegschaal, maar om je gezondheid en hoe je jezelf voelt. Gezond eten, lekker bewegen en even niet wegen. Natuurlijk kan ik die weegschaal gewoon pakken als ik op een stoel ga staan, maar de drempel is iets hoger ;). Ik denk dat ik pas over enkele weken ga checken wat het resultaat is. Het voelt als een opluchting… Gek hè?! Minder gefocust, minder stress, (hopelijk) minder uitbarstingen.

Tip: je kan natuurlijk ook gewoon de batterijen uit de weegschaal halen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *