Knapperd, wat heb jij gegeten?!

Geschreven op donderdag 12 januari 2017

Je wordt er knapper van en het is gezond… Rara wat is het? Voor tussendoortje op werk neem ik altijd rauwkost mee, het liefst snoeptomaatjes. Die gaan er bij ons bakken doorheen. Hou jij van tomaten??? Na mijn uitleg twijfel je er niet eens meer aan en ga je meteen kilo’s inslaan.

Als eerste, en zeker niet de onbelangrijkst, zijn tomaten heel goed voor de huid. Hebben jullie wel eens gehoord van het stofje lycopeen??? Dat is het pigment dat de rode kleur geeft aan de tomaat, ook wel antioxidant genoemd (oxidanten veroorzaken veroudering, antioxidanten gaan dit tegen). Lycopeen heeft het vermogen om verbranding van de huid onder invloed van uv-straling te verminderen. Ook stimuleren tomaten de aanmaak van procollageen. Een eiwit dat de structuur van de huid helpt te verbeteren en zorgt voor huidverjonging. DUSSS… geen liters crème meer nodig of dure behandelingen! Bescherming tegen zon en het maakt je jong!!! Meer hoef ik niet te zeggen neem ik aan..?

Toch nog niet overtuigd? Hier nog wat goede redenen om tomaten te eten. Tomaten bevatten voor het grootste deel vitamine C. Vitamine C zorgt voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van je weerstand. Daarnaast bevat een rauwe tomaat kalium, dat ervoor zorgt dat de bloeddruk verlaagd (ook het stofje lycopeen heeft een gunstig effect op de bloeddruk). Goed voor je hart en bloedvaten dus! En als laatste reden, maar niet de minste… tomaten bevatten maar weinig kilocalorieën (± 19 kcal/100g). Wat een feest! Ben jij al van tomaten gaan houden?!!

Ik vind ze gewoon erg lekker!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *