Koekebakker

Geschreven op zaterdag 4 februari 2017

Weekend en ik had zin in pannenkoeken. Gewoon omdat het kan, lekker! Wist je dat er een gezondere variant bestaat dan de ‘gewone’ pannenkoek? Je zult ze vast wel eens voorbij hebben zien komen op internet… De bananenpannenkoekjes. Waarom zijn die zo gezond??? Vergeleken met ‘gewone’ pannenkoeken hoef je er geen suiker, zout en (tarwe)meel aan toe te voegen. Toch heeft het de zoete smaak, door de natuurlijke suikers uit de banaan! Naast dat deze pannenkoekjes gezond zijn, is het ook gewoon heel makkelijk, snel klaar en heb je maar twee ingrediënten nodig! Daar ben ik wel van, ideaal. Al honger gekregen? Hier het recept:

Ingrediënten voor 1 pannenkoek:

  • 1 banaan
  • 2 eieren

Bereiding:

  • Prak de banaan en meng de eieren erdoor.
  • Verwarm wat olie in de pan en doe het beslag erin.
  • Bak de pannenkoekjes lekker bruin.
  • Klaar! Snel en simpel toch?!

Serveertip:

  • Strooi er wat kaneel of cacao over naar eigen smaak.
  • Eventueel nog wat fruit erop.

Deze bananenpannenkoekjes kun je heel goed als ontbijt of lunch nemen. Ook zou je het als tussendoortje kunnen nemen of na het sporten (koolhydraten voor de energie en eiwitten voor spieropbouw = een goede combinatie voor je herstel). Daarnaast wordt er verondersteld dat de opname van eiwitten na het sporten beter verloopt in combinatie met koolhydraten…

Lijkt het je wat? Hang zelf eens de koekebakker uit! ik ben benieuwd wat jullie ervan gaan vinden. Succes en smakelijk alvast 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *