Zorgt koffie voor extra vochtverlies?!

Geschreven op dinsdag 4 juli 2017

Het is heerlijk weer en daar hoort een toepasselijk weetje bij. Als het warmer begint te worden verschijnen er berichten dat je beter geen koffie kunt drinken in verband met het extra vochtverlies… Maar is dit nou een feit of fabel? Wat denk jij?? Laat jij je koffie in de zomer vaker staan??? Zelf lust ik geen koffie, dus die laat ik makkelijk staan. Hoe zit het met ouderen die eigenlijk heel de dag door koffie drinken, waarmee ze hun vochtbalans op peil houden. Als die hun koffie in de zomer moeten laten staan, dan blijft er niet veel vochtinname meer over. Dus hoe zit het nou?!

Het is een grote fabel! Dus vertel het ook tegen je opa’s en oma’s, voordat ze uitdrogen door dit negatieve drinkadvies. Vaak hebben ouderen al extra vocht nodig en helemaal als het warm weer is. Het leven in droge, warme ruimtes en een verminderd dorstgevoel komt bij mensen op oudere leeftijd meer voor dan bij de meeste jongere mensen.

Daarnaast is er uit onderzoek ook nog niet gebleken dat een hogere cafeïne-inname invloed heeft op de vochtbalans. Dus… bakkie doen?!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *