Mag het een onsje meer zijn???

Geschreven op dinsdag 17 januari 2017

Ik hoor het mezelf nog zeggen tegen mensen. Doe het niet elke dag, daar word je horendol van. 1x in de week op dezelfde dag, op hetzelfde moment en met hetzelfde materiaal geeft het resultaat het beste weer. Misschien hadden jullie het al door… Het gaat over op de weegschaal gaan staan. En wat doe ik zelf… Bijna elke dag wegen! Niet goed, frustrerend en onrealistisch. Er zijn vele factoren die je gewicht kunnen beïnvloeden. Ik heb wel eens dagen dat er bijna 2 kg verschil in zit. De ene dag hou je meer vocht vast dan de andere dag, dan ben je weer zwaarder i.v.m. je maandelijkse ziekte en als je keihard hebt gesport zou het zo kunnen zijn dat je juist aangekomen bent in plaats van afgevallen… Heel vervelend!!! Om het te kunnen vergelijken, moet je onder dezelfde omstandigheden gaan meten. Ik probeer meestal de vrijdag aan te houden, meteen als ik opsta. Eerst even plassen en zonder kleren op de weegschaal. Elke dag is frustrerend, want het gewicht kan nogal schommelen. Maak er een vast moment van!

Maar je gewicht is maar een getal, een indicatie. Het gaat erom dat je jezelf goed voelt! Ga eens voor de spiegel staan en bekijk jezelf eens goed. Ben je tevreden? Of wil je wat aan je lichaam doen. Graag zit ik liever wat strakker in mijn vel. Als ik daarvoor ga trainen, hoeft dit niet altijd zichtbaar te zijn op de weegschaal. Maakt dat iets uit? NEE, als ik me maar goed voel!!!

Zorg goed voor jezelf 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *