Magere kwarktaart

Geschreven op donderdag 13 en vrijdag 14 april

Ik heb een ‘gezonde’ taart gemaakt. Kan dat?! Ja, dat is geen probleem. Zo gepiept zelfs. Zag het al een paar keer op internet langskomen. Normaal ben ik niet zo van de taart, maar kwarktaart vind ik heerlijk. Lekker fris en zoet! Wat willen we nog meer…? Nou als het een magere variant kan zijn, nog beter natuurlijk!!! Bekijk snel het recept:

Ingrediënten:

  • 1 L Optimel kwark (smaak naar keuze)
  • 12 blaadjes gelatine
  • 18 lange vingers

Bereiding:

  • Leeg de bakje Optimel kwark in een grote kom.
  • Week de gelatine blaadjes ongeveer 5 minuten los van elkaar in koud water.
  • Leg ondertussen de lange vingers op de bodem van de springvorm en besprenkel met water.
  • Knijp vervolgens de gelatine blaadje goed uit en los ze op in 5 eetlepels kokend water (de blaadje moeten echt volledig opgelost zijn, anders gaat het mis en krijg je klontjes… De ervaringsdeskundige heeft gesproken, haha!!).
  • Meng de opgeloste gelatine door de Optimel kwark en giet voorzichtig in de springvorm.
  • Laat de taart minimaal 2 uur goed opstijven in de koelkast.
  • Snij in in puntjes en serveer.

Smakelijk! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *