Rode mosterd

Geschreven op zondag 4 en maandag 5 juni 2017

In Cochem zijn we een kijkje gaan nemen in een zeer bekende, historische mosterdmolen. De mosterdmolen is één van de oudste mosterdmolens van Europa. Een winkeltje en museum met plaatselijke mosterdsoorten in verschillende kleuren, geuren en smaken. Mosterdzaden van een mosterdplant worden gemalen en gemengd met azijn, water en zout. Daarnaast worden er met verschillende specerijen, kruiden en/of andere ingrediënten de smaak bepaald.

Ik heb rode mosterd gekocht met een perziksmaak. Speciaal voor bij een lekker stukje kaas, zoals bijvoorbeeld camembert. Het klink misschien gek, mosterd met een fruitsmaakje… maar voor mij was het eerder een marmelade met een scherpe smaak eraan, dan mosterd. Gewone mosterd vind ik persoonlijk niet heel lekker. De rode mosterd was meer mijn ding! Helaas mag ik tijdens mijn eliminatiedieet geen zuivelproducten eten, dus ook geen kaas. Jammer, maar gelukkig blijft de mosterd wel even goed en kan het voor vele andere gerechten en hapjes gebruikt worden.

P.s. de hond vond het ook erg interessant 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *