Een vrucht zo groot als een bowlingbal…

1 oktober t/m 31 oktober 2017

Ja, het gaat goed met mij hoor! Er was even een radiostilte op bourgondieet.nl, maar ik zal weer eens iets van me laten horen. Alles gaat zo zijn gangetje, maar er zitten nog steeds te weinig uren in een dag en te weinig dagen in het weekend… Ik wil (te) veel, waardoor het schrijven van blogberichten op een lager pitje stond. Maar ik heb weer inspiratie opgedaan en moet dit met jullie delen. Kennen jullie de pomelo? Een vrucht zo groot als een bowlingbal. Oké, overdrijven is ook een vak, maar zeker te vergelijken met een meloen. Ik had er al vaker van gehoord, maar nog nooit gegeten.

Ineens was de fruitschaal gevuld met zo’n joekel. Nieuwsgierig als ik ben, natuurlijk eens gaan proeven. De pomelo is een kruising tussen de pompelmoes (een citrusvrucht dat lijkt op een grapefruit, maar groter en geel van kleur is) en een grapefruit. Hij heeft de bittere smaak van de grapefruit, maar door een zoet vleugje vind ik hem persoonlijk lekkerder. Als je hem begint te slachten (ja, dat is niet overdreven), haal je er in eerst instantie een hele dikke schil vanaf. De binnenkant lijkt gewoon een hele grote sinaasappel en door hem te ontvellen, kun je het vruchtvlees lekker nuttigen.

Daarnaast bevat deze vrucht vitamine C en voedingsvezels. Gezond en lekker voor een lang aangenaam voldaan gevoel. Ben je op dieet? Ideaal, het duurt eerst een half uur voordat je kan beginnen met eten, want het schillen, pellen en ontvellen is wel even een klusje.

Wist je trouwens dat de pomelo de grootste citrusvrucht is die er bestaat?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *