Risotto met champignons, erwtjes en hamblokjes

Geschreven op maandag 21 en dinsdag 22 augustus 2017

Het was weer een tijdje geleden dat ik risotto heb gemaakt. Een makkelijk recept waar je geduld voor moet hebben. Je moet dus wel even de tijd hebben om het te maken. Ik bedacht me dat ik dit recept nooit met jullie heb gedeeld. Dus hierbij:

Ingrediƫnten 2 personen:

  • Olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 200 gram champignons
  • 140 gram ongekookte risottorijst
  • Bouillon (welke je het lekkerst vindt)
  • 200 gram erwtjes
  • 250 gram hamblokjes
  • 40 gram Parmezaanse kaas

Bereiding:

  • Verwarm een wokpan en doe er de olie in.
  • Pers 1 teentje knoflook in de pan, snij de ui in blokjes en voeg toe.
  • Snij ondertussen de champignons in plakjes en doe ook in de pan.
  • Voeg de rijst toe en bak mee totdat ze glazig zijn.
  • Giet de bouillon erbij, zodat alles onder staat.
  • Laat rustig koken en voeg beetje bij beetje bouillon toe (zodat het niet droog komt te staan).
  • Blijf dit ongeveer 20 minuten doen, totdat de rijst gaar is.
  • Laat de laatste 5 minuten de erwtjes mee koken en doe ten slotte de hamblokjes erbij.
  • Roer voor het serveren de Parmezaanse kaas erdoor.

Geniet ervan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *