Salade van spekjes, meloen, gerookte kip en honing-mosterddressing

Geschreven op maandag 14 augustus

Afgelopen weekend ging ik barbecuen met mijn vriendinnen. In de middag even naar de winkel gereden voor boodschappen. Eerst kwamen we langs de groente- en fruitafdeling en de kar lag al half vol. Fruit voor een frisse salade, courgette voor geitenkaaspakketjes, champignons, aubergine en paprika voor groentespietjes en noem het maar op. Toen vroeg mijn vriendin die mee was gegaan naar de supermarkt, ‘Moeten we ook geen vlees hebben?’. Owja, misschien is dat wel handig voor de bbq, haha! Ik eet eigenlijk meer salades en brood, dan vlees tijdens een bbq. Oeps!! Hup naar de vleesafdeling en dan snel afrekenen. ‘s Middags snel aan de slag gegaan om alles klaar te maken, waaronder een heerlijke salade. Weer een receptje van mijn moeder. Te lekker om niet met jullie te delen.

Ingrediƫnten (hoeveelheden naar smaak):

  • Spekreepjes
  • Gerookte kip
  • Sla
  • Rucola
  • Meloen
  • Honing-mosterddressing

Bereiding:

  • Bak de spekreepjes zonder vetstof in de pan en laat afkoelen.
  • Snij de gerookte kip in kleine reepjes of blokjes.
  • Mix de sla met de rucola en snij de meloen in stukjes.
  • Meng de meloenstukjes en de dressing erdoor.
  • Smakelijk!

Snel, makkelijk, eenvoudig en lekker!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *