Salted caramel M&M Rolo cookies

Daar loopt het water toch van in je mond! Geïnspireerd door annabellas.nl recepten. Ik kon niet kiezen tussen de M&M en Rolo koekjes, dus heb ze gecombineerd. Gewoon omdat het weekend is.

Ingrediënten voor 10 koeken:

  • 125 gram bakboter (roomboter/margarine)
  • 125 gram lichte basterdsuiker
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 300 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 zak salted caramel m&m’s
  • 10 Rolo’s

Bereiding:

  • Mix de bakboter los op de hoogste snelheid.
  • Voeg de basterdsuiker en kristalsuiker toe en mix nog eens goed door.
  • Doe 1 voor 1 de eieren erbij tijdens het mixen.
  • Meng alles met de bloem en het bakpoeder en kneed met je handen tot een deeg.
  • Voeg de M&M’s toe en zet het deeg even in de koelkast zodat het minder plakt.
  • Maak vervolgens 10 bollen van het deeg en duw er overal 1 Rolo bovenop.
  • Zet de deegbollen een paar uur in de koelkast zodat het deeg wat steviger kan worden en de koeken niet te veel uitlopen tijdens het bakken.
  • Bak de koeken in 15 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Voedingswaarde 1 koek:

Dat wil je echt niet weten…

260 kcal / 63 koolhydraten / 5,7 g eiwitten / 16 g vetten

Elke van der Velden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *