Schnitzel, braadworst en drank!

Geschreven op vrijdag 2 juni en zaterdag 3 juni 2017

1x raden waar ik tijdens het Pinksterweekend ben geweest? Juist, Duitsland!! Met ons gezin naar het mooie Cochem gereden om samen te genieten van een heerlijk, relaxt weekend. Lekker uiteten geweest en natuurlijk moesten we in Duitsland schnitzel en braadworst eten. Met wat frietjes erbij smaakte het zeer goed. Wel erg vet, maar dat moet een keer kunnen 😉 Wel miste ik iets op mijn bord, waar we eigenlijk allemaal van zaten te kijken. We kregen geen salade of groente erbij. Normaal is mijn bord voor de helft met groente gevuld, maar nu was er geen plek meer, omdat de schnitzel de meeste ruimte in beslag nam. En dan wordt er gezegd dat Nederlanders veel vlees eten… Hoe zit het dan met Duitsers? Wij eten inderdaad al veel vlees, maar dit sloeg alles. Ik kon het niet goed inschatten, maar zal er niet van staan te kijken als het 300 gram was. In Nederland is de richtlijn voor vlees ongeveer 100-120 g! Een behoorlijk verschil dus.

Het was even wennen dat er geen groente bij zat. Eigenlijk kan ik tegenwoordig niet meer zo goed zonder. 1 dag geen groente gegeten, is 1 dag niet geleefd… Ik hou van frisse groente en dat past perfect bij elke maaltijd voor de balans. De lichte verteerbaarheid en de andere smaak heffen normaal gesproken de zwaardere voedingsmiddelen zoals vlees, aardappelen/friet enzovoort op. Al met al was het wel erg lekker, maar eigenlijk iets te veel (natuurlijk heb ik het wel gewoon op gegeten 🙂 ).

Gelukkig hadden we de hond bij ons, dus hebben we ook veel gelopen. Zelfs nog met mijn moeder gaan hardlopen. Helling op en af. Hopelijk zijn we op deze manier een beetje in balans gebleven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *