Spaghetti prutje alla Elke

Nog een week en dan begin ik met mijn dagboek. Om jullie alvast op te warmen (en vooral omdat ik niet kan wachten…), heb ik een receptje voor jullie. Ik hou van de Italiaanse keuken en heb een hekel aan voedsel weggooien. Neem dit bij elkaar en dan heb je het ‘Spaghetti prutje alla Elke’. Koken doe ik zelden, want ik heb een privé chef in huis. Mijn vriend kan heerlijk koken en van elkaars kwaliteiten moet je gebruik maken (alleen weet ik nog niet helemaal wat mijn kwaliteiten zijn, haha)! Het is een luxe om elke avond lekker aan te schuiven. Maar vanavond was het toch echt mijn beurt… en dan is deze pasta mijn favoriet. Makkelijk, snel klaar en niet te moeilijk!!

Ingrediënten voor 2 personen

 • Groente, zoals: ui, courgette, champignons, paprika, noem het maar op. (bijvoorbeeld restjes die je nog in de koelkast hebt liggen)
 • 140 gram ongekookte (volkoren) spaghetti
 • Olie
 • 1 teentje knoflook
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 2 blikjes tonijn (bij voorkeur naturel)
 • (Italiaanse) kruiden
 • Fetakaas (light)

Bereiding

 • Snij de groenten naar eigen wens in stukje, reepjes of blokjes.
 • Zet een pan met water op en kook de spaghetti ondertussen gaar.
 • Plaats een wokpan op het vuur en laat goed warm worden.
 • Smeer de pan in met een klein beetje olie en pers het teentje knoflook uit.
 • Doe de gesneden ui erbij en bak glazig. Voeg vervolgens de paprika toe.
 • De zachte groenten zoals champignons en courgette kun je een paar minuten later meebakken. Roer goed door.
 • Schenk het blikje met tomatenblokjes er door en laat even pruttelen.
 • Laat de blikjes tonijn uitlekken en voeg vervolgens aan de saus toe.
 • Breng eventueel op smaak met peper, zout en wat (Italiaanse) kruiden.
 • Giet de pasta af en schep op borden. Doe de verse tomatensaus met tonijn er boven op.
 • Serveer met fetakaas (erg lekkere combinatie, mijn lievelings!).
 • En klaar!!!

Tip: lekker met frisse ijsbergsla.

Binnen 20 minuten ben je klaar en heb je een heerlijke, verse en gezonde maaltijd op tafel staan. Waarom heb ik gekozen voor tonijn i.p.v. gehakt zoals in de meeste traditionele spaghetti gerechten? Tonijn vind ik persoonlijk lekkerder en daarnaast bevat het een stuk minder verzadigde vetten. Tevens bevat tonijn meer eiwitten. Ons lichaam doet er langer over om eiwitten te verteren dan vetten (en koolhydraten), dus hebben we een langer voldaan gevoel.

Echt een aanrader!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *