Sushi-recepten

Een pokébowl, sushicupjes en sushipuntzakjes. Snel, makkelijk en net zo lekker als de traditionele sushirolletjes. Lees hieronder de bereiding van deze 3 varianten. Waar gaat jou voorkeur naar uit?

Ingrediënten:

  • 300 gram ongekookte sushirijst
  • 4 eetlepels sushi-azijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • Vis zoals garnalen, rauwe zalm, rauwe tonijn
  • Rauwkost naar keuze
  • Avocado
  • Limoen
  • Sesamzaadjes
  • Sojasaus
  • Norivellen

Bereiding sushirijst:

  • Zet kokend water op het vuur en spoel de sushirijst met koud water af.
  • Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Laat 15 minuten rusten bedekt onder een schone theedoek.
  • Meng ondertussen de rijstazijn, suiker en zout met elkaar en verwarm kort totdat het suiker en zout is opgenomen.
  • Schep het mengsel door de rijst en laat alles goed afkoelen.
  • Begin alvast met het snijden van de vis, rauwkost en avocado.

Bereiding sushicups:

  • Indien de rijst is afgekoeld kun je gaan beginnen.
  • Bekleed een muffinvorm met vershoudfolie en duw de rijst tegen de randen, zodat er een cup ontstaat. Zet 30 minuten in de koelkast.
  • Meng in een bakje de zalm met avocado en sprenkel er limoensap overheen.
  • Vul de cups met het mengsel en maak eventueel af met 1 garnaal als topping.
  • Garneer met sesamzaadjes en serveer met sojasaus.

Bereiding sushipuntzakjes:

  • Scheur de novivellen door de midden en beleg de helft met rijst.
  • Leg dwars over de rijst wat reepjes groente, vis en avocado.
  • Maak af met sesamzaadjes en rol het in zijn geheel op in een puntzakje.
  • Serveer met sojasaus.

Bereiding pokébowl

  • Leg 1 portie sushirijst in het midden van je bord.
  • Maak hoopjes groente, avocado en vis naar keuze rondom de sushirijst.
  • Garneer met sesamzaadjes en serveer met sojasaus.
  • Ook makkelijk mee te neen.

Voedingswaarde:

Ligt eraan hoeveel je er van eet…

Elke van der Velden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *