Sushi gezond of ongezond???

Geschreven op woensdag 24 en donderdag 25 mei 2017

Vrienden uit Leiden komen langs en dat moet gevierd worden. Ik vind het altijd leuk om dan iets te bakken en de karamel-chocoladebrownies zijn eigenlijk een beetje traditie geworden. Stiekem hopen de gasten daar op, haha! Daarnaast zou ik ook iets klaarmaken voor het avondeten. Het is warm weer, dus leek mij sushi een goed idee. Warm eten vind ik persoonlijk niet lekker als het buiten heet is. Koud eten smaakt me dan een stuk beter. Daarnaast vind ik het leuk om sushi te maken en hoef je tijdens het dineetje niet telkens de keuken in. ‘s Middags klaarmaken en ‘s avonds gewoon op tafel zetten. Makkelijk, lekker en gezond.

Gezond?! Is dat eigenlijk wel zo? Met de Japanse manier is eigenlijk niet zoveel mis. Japan is namelijk het land met de hoogste levensverwachting en overgewicht is daar niet echt van toepassing. Rijst, rauwe vis en zeewier (super gezond). Vitamines, mineralen en een gunstige vetsamenstelling. Maar de Westerse wereld maakt er weer een feestje van. Frituren, mayonaise en andere sausje laten de calorieën omhoog schieten! Als je het zelf maakt, kun je het natuurlijk zo gezond of ongezond maken dan je zelf wil… Ik heb zeewier, rijst, tonijn, paprika, avocado, lente-ui en komkommer gebruikt. Wasabi en sojasaus (en eventueel gember) voor de dip. Niet zo slecht toch?!!

Wij hebben er van genoten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *