Sushiburger

Die moest ik echt eens proberen! Dit recept is super makkelijk te maken. Het grootste voordeel is dat je niet hoeft te kloten met plakkende rijst aan je vingers waardoor je geen sushi meer kan rollen, maar de smaak is gewoon hetzelfde. Daarnaast staat het super gezellig en kun je ze ook in kleinere versies maken. Grappig toch?! Voor elk feestje of partijtje.

Ingrediënten voor 2 burgers:

  • 200 gram sushirijst
  • 2-3 eetlepels rijstazijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 norivel
  • 1 avocado
  • 8 plakjes komkommer
  • 1 zalmmoot
  • 1/2 paprika
  • Olijfolie
  • Sesamzaadjes
  • Sojasaus

Bereiding:

  • Zet kokend water op het vuur en spoel de sushirijst met koud water af.
  • Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Laat 15 minuten rusten bedekt onder een schone theedoek.
  • Meng ondertussen de rijstazijn, suiker en zout met elkaar en verwarm kort totdat het suiker en zout is opgenomen.
  • Schep het mengsel door de rijst en laat alles goed afkoelen.
  • Knip ondertussen het norivel in vieren en snijd de avocado in reepjes.
  • Snijd dunne plakjes van de zalmmoot en de paprika in stukjes.
  • Pak een bakje/schaaltje en vet in met olie.
  • Doe een kwart van de rijst in het bakje en druk met een natte lepel goed aan, gebruik de bolle kant.
  • Draai het schaaltje om en tik er voorzichtig op zodat de sushiburger eruit komt. Herhaal dit 3 keer.
  • Bedek nu 1 kant van de sushiburger met avocado, komkommer, zalm, paprika en doe er de 2de kant bovenop. Doe dit ook met de 2de burger.
  • Bestrooi de bovenkanten met sesamzaadjes en serveer met sojasaus.

Voedingswaarde van 1 sushiburger:

694 kcal / 90 g koolhydraten / 31 g eiwitten / 23 g vetten

Elke van der Velden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *