Vage klachten…

Geschreven op maandag 29 mei en dinsdag 30 mei 2017

Ten einde raad… al een hele tijd loop ik met vage klachten. Een paar keer naar de huisarts geweest, bloed laten prikken, maar alles is goed. Fijn, maar voel me nog niet geweldig. Toch weer een tijdje aangekeken. Klachten proberen te negeren, maar het voelt nog steeds niet goed. Van alles geprobeerd. Geen resultaat… Nu zullen jullie wel denken, wat zijn mijn vage klachten dan? Nou, heb je even!? Haha grapje, valt mee. Ik ben veel moe en kan op elke moment van de dag slapen. Een gezellige avond met mij op de bank zit er niet in, want binnen 10 minuten lig ik te pitten. Tevens hou ik veel vocht vast, wat te zien is aan mijn handen, enkels en gezicht (pafferig). Met warm weer is het helemaal erg en als ik daarbij nog heel de dag heb gestaan, is het best extreem. Lijkt me niet normaal voor zo’n jonge meid als ik 😛 Daarnaast ben ik de laatste tijd veel misselijk na het eten (en nee, ik ben niet zwanger). Als ik honger heb, ga ik eten, maar na het eten ben ik vaak niet lekker. Niet echt prettig! Dus ben ik gaan nadenken.

Na alles wat ik geprobeerd heb, lijkt het proberen van een eliminatiedieet me nog de beste optie en mijn laatste hoop, haha lekker dramatisch weer. Bij een eliminatiedieet ga je 3 weken voedingsmiddelen uit je voedingspatroon elimineren die mogelijk een allergische reactie kunnen geven. Het afgelopen jaar ben ik o.a. meer yoghurt/kwark gaan eten. Ik zelf heb het idee dat het daar misschien aan kan liggen. Ik eet tegenwoordig elke ochtend een zuivelproduct, wat ik voorheen niet deed. Dus goede reden om daar mee te beginnen. Alles goed uitzoeken en voorbereiden, zodat ik volgende week kan beginnen met het elimineren van zuivelproducten uit mijn voeding. Kost even wat tijd en energie, maar hopelijk ga ik er iets aan hebben. Heeft het geen effect, dan kan ik het uitsluiten. Geeft het wel effect, dan kan ik verder onderzoek gaan doen. Mijn eigen lichaam als proefkonijn. Ik heb er alles voor over om mezelf wat beter te gaan voelen.

Tevens heb ik best snel een onzuivere huid en heeft de huisarts vroeger al gezegd dat ik een ‘eczeem-kindje’ ben. Allergie, eczeem en mijn klachten kunnen met elkaar in verband staan. Daarnaast heb ik hooikoorts, dus genoeg redenen om dit te testen. Ik hou jullie op de hoogte!

Heb jij zelf een voedselallergie of vage klachten, laat dan een reactie achter 🙂

2 thoughts on “Vage klachten…

 1. Allergisch??? Eerdt alleen pollen maar na een bijna anafylactische shock bleek ik allergisch voor bijna alle rauwe groenten en fruit. Mocht alleen met handschoenen aan groente schoonmaken. Een berg medicatie. In november begonnen met bioresonantie therapie, en let op: af en toe nog niezen en verder niets! Eet langzaam weer rauwkost, heerlijk. Tevens om de dag halfuurtje yoga, ook weer die energiebanen.
  Geloof het of niet maar het werkt!

  1. Woow Monique, dat is wel even schrikken geweest dan!
   Ben je nu bijna helemaal van je allergie af?

   Groetjes Elke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *