Vegetarische hamburgertjes

Geschreven op zondag 9 april

De zondag is bij ons altijd een sportdag. Voetbal en handbal staan dan op de planning. Wat we dan ‘s avonds eten is altijd de vraag. Ligt eraan hoe de dag verloopt. De voetbal heeft namelijk vaak nog een derde helft… Dan maak ik voor mezelf iets makkelijks, maar gezonds! Deze keer had ik geen zin om boodschappen te doen, dus heb ik al de restjes bij elkaar verzameld. Het zijn vegetarische hamburgertjes geworden. Die naam heb ik zelf verzonnen, klinkt aantrekkelijk toch?!

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1/2 bak champignons
  • Olie
  • Zeezout
  • Cherrytomaatje
  • Mozzarella bolletjes
  • Satéprikkers
  • Kruiden

Bereiding:

  • Was de courgette en snij in plakjes.
  • Borstel de champignons schoon en haal het steeltje eraf.
  • Smeer de plakjes courgette in met olie en bestrooi met een beetje zeezout.
  • Verwarm een grillpan op hoog vuur en maak de courgette daarin klaar.
  • Vet een koekenpan in en bak de champignons.
  • Rijg telkens 1 cherrytomaatje en 1 mozzarella bolletje aan een satéprikker, gevolgd door 1 plakje courgette, 1 champignon en afsluitend weer met 1 plakje courgette.
  • Bestrooi met kruiden naar smaak en serveer!

Ook leuk als hapje! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *