Verse pizza met broccolibodem

Geschreven op donderdag 2 en vrijdag 3 maart 2017

Zoals de meeste van jullie wel weten ben ik een echte pizza-fan! Vooral de verse pizza’s uit een steenoven vind ik goddelijk lekker! Het liefst ga ik ervoor naar Italië!! Helaas is een pizza niet zo gezond. Een witte pizzabodem die niet voedzaam is, veel zout, veel vet, weinig groenten en ga zo maar door…

Hoe kunnen we een pizza gezonder maken? Door gebruik van voornamelijk groenten. Ja dat kan! Tegenwoordig zijn de groentebodems helemaal hip. Toevallig had ik nog een broccoli in huis. Daar word ik nou niet echt enthousiast van, maar voor een pizza is het een ander verhaal. Dus aan de slag!!!

Ingrediënten:

  • 1 broccoli
  • 2 eieren
  • 50 gram kaas (ik had nog Parmezaanse kaas liggen, dus dat kwam mooi uit)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Alles wat je lekker vindt voor op de pizza. Ik heb gewoon de koelkast leeg gehaald. Tomaat, paprika, ui, mozzarella (light), magere ham en op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en knoflookpoeder.

Bereiding:

  • Snij de roosje van de broccoli en kook ongeveer 5-6 minuutjes in water.
  • Giet de pan met broccoli af en maak met een mixer fijn.
  • Doe de eieren en kaas erbij tot je een wat plakkerig mengsel krijgt.
  • Strijk uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zet 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Haal het deeg uit de oven indien hij wat gekleurd is.
  • Besmeer met tomatenpuree en gooi er alles op wat je lekker vindt 🙂
  • En zet nog eens 15 minuten in de oven.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *