Voor het eerst springrolls gemaakt!

Geschreven op zaterdag 11 februari 2017

Het is altijd lente, in de ogen, van een diëtiste! Heb je het liedje al in je hoofd?? Ik heb vandaag namelijk lenterolletjes gemaakt, ook wel springrolls genoemd. Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen. Een hype dat al een tijdje over het internet gaat. De aller gezondste versie van de loempia. Dat is toch geweldig!!! Hier het recept:

Ingrediënten:

  • Rijstnoedels
  • Groente, zoals: paprika, komkommer, wortel, lente-ui, sla,  wokgroenten, noem het maar op (kan zowel warm als koud).
  • Zalm, garnalen, surimi, kip, vlees (waar je zin in hebt)
  • Rijstpapier
  • Chilisaus/sojasaus

Bereiding:

  • Kook de rijstnoedels gaar en spoel ze af met koud water.
  • Snij al de groenten in reepjes en maak eventueel wokgroenten warm.
  • Maak ook van de vis of het vlees dunne reepjes.
  • Laat het rijstpapier in een bak met water wellen tot het buigbaar is.
  • Leg op een snijplank of natte theedoek en vul na keuze.
  • Rol op en serveer met chili- of sojasaus.

Al zin in de lente?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *