Weg met voedselverspilling!

Geschreven op donderdag 26 januari en vrijdag 27 januari 2017

Donderdag een super dag op het werk gehad. We hebben namelijk meerdere staande werkplekken gekregen op kantoor. Nooit meer 8 uur zitten, woehoe! Mijn dag kon niet meer stuk. Natuurlijk stond ik er als eerste om hem uit te proberen. Zodra ik een zitkont krijg, kan ik gaan staan. Luxe toch?!

Vrijdag nog moeten bedenken wat we ‘s avonds zouden gaan eten. Eerst even een blik in de koelkast geworpen, voordat ik naar de supermarkt ging. Er lag nog een halve zak andijvie en een bakje hamblokjes. Daarnaast moesten de aardappelen ook op, want die begonnen er een beetje zielig uit te zien. Andijviestamp met hamblokjes klinkt goed toch? Ik hoef geen nieuwe ingrediënten te kopen en maak restjes op. Win-win-situatie!!! Ik moet zeggen dat ik mezelf stiekem wel heel geniaal vond. ‘Goed bedacht Elke’, haha!

Toch nog even boodschappen gedaan voor de rest van het weekend. Ben jij benieuwd naar mijn winkelwagentje? Check onderstaande foto. Over het algemeen bestaat meer dan de helft uit groenten en fruit (fruit hadden we toevallig deze keer voldoende in huis), daarnaast heb we altijd magere yoghurt, kwark, melk en eieren op voorraad. Tevens zorgen wij er altijd voor dat we aardappelen, zilvervliesrijst en volkorenpasta in huis hebben en basisproducten zoals tomatenblokjes, tomatenpuree en kruiden. Ik had ook popcorn in mijn wagentje liggen hoor, maar die heb ik voor jullie verstopt. Oeps, betrapt!

Hoe ziet jullie boodschappenwagentje er uit??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *