Zitten, het nieuwe roken…

Geschreven op dinsdag 3 januari 2017

Vanochtend had ik het even zwaar. Na een heerlijke week vakantie, ging mijn wekker weer vrolijk om 06:30 uur… Poeh! Even geen zin om naar mijn werk te gaan. Gedoucht, ontbeten en flink staan krabben, voordat ik kon vertrekken. Eenmaal aangekomen op werk, had ik alweer zin gekregen om te beginnen. Nog wat collega’s een gelukkig nieuwjaar gewenst en al snel daarna zat ik in het ritme. Heerlijk! Structuur en ritme helpen me altijd om gezond te leven. Onregelmatig eten leidt bij mij vaak tot snaaibuien op het einde van de middag of op de avond.

Mijn werk is ontzettend leuk, maar 1 ding valt me nog steeds tegen. Met een kantoorbaan zit je MINIMAAL 8 uur op een dag. Om gek van te worden! Steeds meer onderzoeken tonen aan dat sedentair gedrag het risico op gezondheidsproblemen verhogen. ‘Zitten lijkt het nieuwe roken te zijn’, wordt er tegenwoordig gezegd en dat baart me zorgen. We stappen in de auto om naar ons werk te gaan, parkeren voor de deur, gaan achter de computer zitten, met de lunch schuiven we door naar de kantine, als de werkdag erop zit pakken we weer de auto om voor de deur van ons huis te parkeren en ‘s avonds ploffen we op de bank. Ik kan er niet tegen, voel me vervelend en ongezond!!! Daarom probeer ik elke dag in beweging te komen.Ā Vandaag de dag afgesloten met een handbaltraining van 1,5 uur, daar knap ik van op! Morgen weer een nieuwe dag.
Tot dan šŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *