Zuivelvrij in het buitenland…

Geschreven op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni 2017

Zo kom je nooit in Duitsland en zo kom je er 3x in anderhalve maand. Voor werk, privé en sport. Ja, mijn eerste buitenlandse beachhandbaltoernooi van dit jaar zit er weer op! Veel gesport, maar ook feestjes gevierd. Hoe heb ik dat aangepakt met eten? En vooral in mijn zuivelvrije periode?! Ik kan jullie vertellen, ik keek er wel even tegenop. “Zal er wel iets zijn wat ik kan en mag eten?? Ga ik dan niet verhongeren?” In een woord was het een UITDAGING!! Natuurlijk gaan we die aan, want anders kom ik er nooit achter waar die vage klachten vandaan komen. Er is namelijk altijd wel een goede reden om een eliminatiedieet uit te stellen… Dan is het een feestje, weekend weg of heb je etentjes en de week erop zijn er verjaardagen of ga je op vakantie. Er is nooit een juist moment, dus laten we het dan ook gewoon meteen goed doen! Wat appeltjes, worteltjes, walnoten en ontbijtkoek in mijn tas gedaan. Dat zijn dingen die ik sowieso mocht, dus voor de zekerheid iets achter de hand. (p.s. de muizen vonden mijn appeltjes ook lekker. Chips en andere ongezonde dingen waren niet goed genoeg. Nee, mijn heerlijke Pink ladies werden de slachtoffers…).

Eenmaal daar aangekomen was het al snel duidelijk dat het wel goed zou komen. Druk gemaakt voor niks. Supermarkt om de hoek en genoeg eetgelegenheid op en rond het terrein! Voornamelijk gezonde voeding genuttigd afgewisselt met een keer een braadworst (wel van kippenvlees 😉 maar het vet droop er alsnog uit…), schnitzel (met aardappeltjes) en enkele alcoholische versnaperingen. Al bij al een goede balans gevonden naast al de wedstrijden. Alpro kunnen scoren, een plantaardig alternatief op kwark, en salade en druifjes gekocht. Op alle gebieden dus een top weekend gehad. Met veel gezelligheid, sport, goed eten en een lekker zonnetje. Ik heb genoten!

Over anderhalve week vertrekken we met het beachteam naar Italië. Daar zal de uitdaging iets groter worden, want pizza (de echte uit een steenoven) is mijn lievelings. Hopelijk heb ik dan meer duidelijkheid over eventuele klachten bij bepaalde zuivelproducten. Kaas is namelijk nog steeds een groot gemis en op een pizza is dat niet weg te denken…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *