Mijn gezicht trok zuur weg…

Geschreven op zaterdag 20 en zondag 21 mei 2017

Skyr, kennen jullie dat product? Dit is steeds bekender aan het worden en je ziet het in steeds meer winkels staan. Dat moet ik natuurlijk wel eens proberen. Plots stond het bij ons in de koelkast. Ik hoef maar te roepen en mijn vriend haalt het in huis, lief hè! Voordat ik het ging eten, had ik het volgende verwacht: een dikke structuur dat tussen magere kwark en magere yoghurt zou vallen en qua smaak vergelijkbaar. Niks bleek minder waar, daar laat ik zo meer over los. Eerst de voedingswaarde eens vergelijken:

Calorieën Vet Verz. vet Koolhy-

draten

Suikers Eiwit
Magere yoghurt 37 kcal 0,2 g 0,1 g 4,0 g 4,0 g 4,1 g
Skyr 0,2% vet 62 kcal 0,2 g 0,1 g 4,0 g 4,0 g 11,0 g
Magere kwark 58 kcal 0,3 g 0,2 g 4,9 g 4,9 g 8,5 g

 

Wat betreft de voedingswaarde komen ze redelijk overeen. Vooral magere kwark versus Skyr. Wel valt er 1 ding heel erg op. De eiwitten van Skyr schieten er bovenuit. Magere kwark bevat al veel eiwitten, die ervoor zorgen dat je langer aangenaam voldaan bent. Deze langere verzadiging komt doordat je lichaam er langer over doet om eiwitten te verteren. Gunstig voor ons dus! Hebben we minder snel honger 🙂

Maar nu over de smaak. Wat vond ik ervan? Tja wat zou ik zeggen. De structuur was een stuk dikker naar mijn idee. Kwark vind ik al dik genoeg en vaak meng ik dat wat met yoghurt om het wat dunner te maken. Dus de structuur was niet echt mijn ding. Daarnaast was het zuur. Zuurder dan yoghurt. Mijn mondhoeken trokken spontaan naar beneden. Jammer, maar helaas ben ik niet heel enthousiast. Ik hou het liever bij kwark en yoghurt.

P.s. ik heb nog een bakje Skyr in de koelkast staan. Dat mengen we dan maar met iets anders, haha. Opgelost!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *